Esther Katrine Jensen
22. september 2011

Født: 13 Maj 1920 i Aaker sogn på Bornholm
Død: 14 Feb 1999 på Holbæk Centralsygehus, Holbæk, Sjælland
Far: Ludvig Mathias Jensen
Mor: Hansine Margrethe Hansen
Gift: 31. Okt 1941 i Aaker sogn på Bornholm
med Knud Erik Andersson
Børn: Finn Andersen
Bent Andersen
Kenn Andersson
Gift: 28 Dec 1963 i Holbæk
med Karl Wilhelm Dyreholt
Børn: Hans Jakob Dyreholt

Egetoftevej
Aaker sogn

Limensgade
Aaker sogn

Jernbanevej i Lobbæk

Klik på billederne
og få vist et større billede
ogevt. flere billeder

Esther blev fædt på det, der i dag hedder Engtoftevej i Aaker sogn. Da hun var 5 år købte forældrene en lille gård i Limensgade i samme sogn.
En dag da Esther gik i 7. klasse på Aaker søndre skole, kom skolelæreren hjem til hendes forældre og sagde, at han synes hun skulle læse videre og blive skolelærerinde. Det ville Esther ikke, hun ville hellere være damefrisør. Det blev dog til ingen af delene, for hun kom efter sin konfirmationen ud som tjenestepige på en gård i Aaker sogn. Efter et år flyttede hun hjem og blev tjenestepige hos forældrene. Da hun havde været der et par år, flyttede hun som 17-årig til Rønne og blev ansat på Michael Andersens keramikfabrik. Der blev hun til hun i 1941 blev gift med Knud Erik.
Efter vielsen bosatte de sig i Lobbæk i Vestermarie sogn. I 1949 blev de separerede og i 1953 skilt. Esther blev nogle år boende i Lobbæk, hvor hun, sammen med børnene, var flyttet ind hos sine forældre. Her forsøgte hun at ernære sig som syerske, men det gik ikke så godt. Efter nogle år flyttede hun så til København og blev ansat hos Dahls Varehus på deres systue. Her blev hun nogle år, hvorefter hun flyttede ud på Sjælland, som husbestyrerinde. Esther var flere steder inden hun i 1963 giftede sig med Carl W. Dyreholt, som var gårdejer i Østrup ved Undløse på Midtsjælland. I 1966 solgte de gården og flyttede til et husmandssted også i Østrup. Nogle år efter byggede de et hus i Undløse og flyttede dertil i 1971. I 1985 blev hun og Carl skildt. Esther blev boende i Undløse til sin død i 1999.